Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Το μυστικό για να μην τρίζει το κρεβάτι είναι αυτό

Ο ήχος ενός απροσδιόριστου τριγμού κάθε φορά που ξαπλώνετε ή μετακινείστε στο κρεβάτι μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικός.

Δεν σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε και φυσικά ούτε να κοιμηθείτε με την ησυχία σας.

Γιατί τρίζει το κρεβάτι

Συνήθως, το τρίξιμο προέρχεται από το στρώμα, το πλαίσιο του κρεβατιού ή από τα ελατήρια.

Για να καταλάβετε αν το στρώμα σας τρίζει, θα πρέπει να εντοπίσετε τα σημεία από τα οποία προέρχεται ο θόρυβος. Είναι κάτω από το μέρος που συνήθως κοιμάστε; Είναι σε μια από τις γωνίες;

Εάν έχετε ένα στρώμα υβριδικού ελατηρίου, το εσωτερικό ελατήριο είναι μια κοινή αιτία για το τρίξιμο. Δεδομένου ότι το εσωτερικό ελατήριο δεν μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα, αυτό είναι ένα σημάδι ότι πιθανότατα ήρθε η ώρα για ένα νέο στρώμα.

Εάν το τρίξιμο δεν προέρχεται από το στρώμα, τότε είναι μάλλον από το πλαίσιο του κρεβατιού.

Τι να κάνετε για να μην τρίζει το κρεβάτι

Αν τρίζει το κρεβάτι σας κάθε φορά που αλλάζετε πλευρό, το πιο πιθανό είναι ο θόρυβος να προέρχεται από το σκελετό της βάσης του. Λίγο σπρέι σιλικόνης ( θα το βρείτε στα σιδηροπωλεία) στις κλειδώσεις της βάσης του κρεβατιού θα λύσει το πρόβλημά σας.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε

  • Αν το στρώμα εξακολουθεί να τρίζει, μπορείτε να δοκιμάσετε να περιστρέψετε ή να αναστρέψετε το στρώμα σας. Θα πρέπει να περιστρέφετε το στρώμα σας κάθε τρεις μήνες, ανεξάρτητα από το αν τρίζει, έτσι ώστε να αποφύγετε τη φθορά σε συγκεκριμένο σημείο.
  • Εάν έχετε περιστρέψει το στρώμα σας αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το απογοητευτικό τρίξιμο, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε ένα λεπτό κομμάτι κόντρα πλακέ κάτω από το στρώμα σας. Με αυτό τον τρόπο θα ελαχιστοποιήσετε το τρίξιμο για μικρό χρονικό διάστημα.

Με πληροφορίες από το casper.com

 




Πηγή