Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Τρεις μάσκες ενυδάτωσης μαλλιών για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι τα μαλλιά έχουν ανάγκη περισσότερη φροντίδα καθώς το αλάτι και το χλώριο της πισίνας τα κάνουν πιο ξηρά.

Ακόμα κι αν μαζεύετε τα μακριά μαλλιά σας θεωρώντας ότι τα προστατεύετε ή χρησιμοποιείτε μαλακτική κρέμα, δεν αρκεί.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να τα περιποιηθείτε  με σπιτικές μάσκες χρησιμοποιώντας υλικά όπως το αυγό, το αμυγδαλέλαιο ή τη μαγιονέζα. Η διαφορά θα είναι εμφανής από τις πρώτες ημέρες.

Θρεπτική μάσκα αυγού για ξηρά μαλλιά

Το συχνότερο πρόβλημα των μαλλιών τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η ξηρότητα και ειδικά στις άκρες. Η λύση για να ενυδατωθούν τα μαλλιά σας είναι το αυγό.

Προσθέστε ένα αυγό σε ένα μικρό φλιτζάνι με γάλα και χτυπήστε το καλά. Κάντε μασάζ αρχικά στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια σε όλα τα μαλλιά και αφήστε το για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό και λουστείτε. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα.

Αμυγδαλέλαιο για ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά

amigdalelaio

Για εξαιρετικά ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά, ανακατέψτε λίγο αμυγδαλέλαιο με τον κρόκο ενός αυγού. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας. Δέστε ένα παλιό μαντήλι στο κεφάλι σας και αφήστε το μείγμα για μια ώρα. Στη συνέχεια, λουστείτε, χρησιμοποιώντας απαλό σαμπουάν.

Μαγιονέζα για μαλακά μαλλιά

magioneza

Μπορεί η διατροφική αξία της μαγιονέζας να είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη, όμως βοηθά στη θρέψη των μαλλιών κάνοντας τα πιο απαλά. Απλώστε την στα μαλλιά μισή ώρα πριν το λούσιμο ως προ-μαλακτικό κάνοντας απαλό μασάζ. Λουστείτε και επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.


Πηγή