Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Τρεις σπιτικές μάσκες ενυδάτωσης για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, η επιδερμίδα μας χρειάζεται ακόμα πιο συστηματική φροντίδα. Η ζέστη και η πολύωρη έκθεση στην ακτινοβολία του ήλιου, αφυδατώνουν το δέρμα και μακροπρόθεσμα το κάνουν να φαίνεται ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Για την βασική περιποίηση της επιδερμίδας σας δε χρειάζεται να δώσετε έναν σκασμό λεφτά, καθώς τα υλικά που έχετε στο σπίτι σας αρκούν για να φτιάξετε σπιτικές κρέμες και μάσκες ομορφιάς.

Το σημαντικότερο την εποχή αυτή, είναι διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και προστατευμένη. Μην παραλείπετε να βάζετε αντηλιακό προσώπου σε κάθε έξοδό σας από το σπίτι και να κάνετε συστηματικά μάσκες ενυδάτωσης που θα αναζωογονήσουν το δέρμα.

Μάσκα προσώπου με μέλι και γάλα

Θα χρειαστείτε:

  • ένα μπολ
  • δύο κουταλιές της σούπας γάλα
  • δύο κουταλιές της σούπας μέλι

Η διαδικασία για να τη φτιάξετε:

Προσθέστε στο μπολ το γάλα με το μέλι και ανακατέψτε πολύ καλά. Στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα σε όλη την περιοχή του προσώπου (εκτός από τα μάτια) και αφήστε τη να δράσει για δέκα λεπτά. Ξεπλύντε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό.

Τα οφέλη:
Το γάλα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα και κάνει το δέρμα πιο απαλό και λαμπερό. Αντίστοιχα, το μέλι έχει αντιβακτηριαδικές ιδιότητες, θρέφει και καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα.

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: Έληξε το γάλα; Πέντε τρόποι για να το αξιοποιήσετε

Μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο και βρόμη

Θα χρειαστείτε:

  • ένα μπολ
  • δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μία κουταλιά της σούπας βρόμη

Πώς θα τη φτιάξετε:

Βάλτε στο multi τη βρόμη και “χτυπήστε” την μέχρι να γίνει σκόνη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι βρόμης). Βάλτε τη βρόμη στο μπολ, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Τα οφέλη:
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, D, E και K και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία θρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Η βρόμη είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ευεργετικά για το δέρμα.

Μάσκα με αβοκάντο και ελαιόλαδο

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / @readymade

Θα χρειαστείτε:

  • ένα μπολ
  • μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ένα ώριμο αβοκάντο

Πώς θα τη φτιάξετε:

Κόψτε το αβοκάντο και βάλτε το στο μπολ. Με ένα πιρούνι πιέστε το πολύ καλά μέχρι να γίνει πουρές. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι το μείγμα σας να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή.

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για 25 με 30 λεπτά, πριν την ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Τα οφέλη:
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτικά έλαια και είναι γνωστό για τα οφέλη στην επιδερμίδα. Μεταξύ άλλων, οι μάσκες με αβοκάντο, ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος, καταπολεμούν την ξηρότητα, προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος.


Πηγή