Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Τρεις σπιτικές μάσκες με κανέλα για λαμπερή επιδερμίδα

H κανέλα, είναι ένα μπαχαρικό που έχει χαρακτηριστικό άρωμα και έντονη γεύση. Παράλληλα όμως είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της την καθιστούν επίσης,  ευεργετική για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και διαβήτη ενώ μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Έρευνες έχουν δείξει ότι εμποδίζει την ανάπτυξη Listeria, σαλμονέλας και δρα κατά των μολύνσεων από μύκητες.

Και ενώ αυτά τα οφέλη είναι λίγο πολύ γνωστά, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η κανέλα μπορεί να κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή και όμορφη.

Δείτε πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε φτιάχνοντας σπιτικές μάσκες προσώπου με κύριο συστατικό την κανέλα.

Μάσκα με κανέλα και μέλι

Η κανέλα έχει αντιμυκητιακές, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που την καθιστούν ιδανική λύση για δέρμα με προβλήματα ακμής.

Ανακατέψτε το μέλι με σκόνη κανέλας σε αναλογία 3: 1. Απλώστε την πάστα στο δέρμα σας και αφήστε την όλη τη νύχτα. Ξεπλύνετε το πρωί και απλώστε στο πρόσωπο την κρέμα ημέρας ή την αντηλιακή σας.

Μάσκα με κανέλα και γιαούρτι

Αν η επιδερμίδα σας δείχνει κουρασμένη επιλέξτε αυτή τη μάσκα ομορφιάς.

Πάρτε μια μπανάνα, γιαούρτι, χυμό λεμονιού, κανέλα σε σκόνη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Απλώστε τη στο πρόσωπό σας και αφήστε τη για περίπου 15 λεπτά, πριν την ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

kanela

Μάσκα με κανέλα και αυγό

Για περαιτέρω ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου σας, φτιάξτε αυτή τη μάσκα με αυγό και κανέλα.
Σε ένα μικρό μπολ, σπάστε το αυγό και διαχωρίστε τον κρόκο του αυγού από το ασπράδι. Προσθέστε την κανέλα (1/4 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη ) και ανακατέψτε καλά. Απλώστε την στο πρόσωπό σας και αφήστε τη για 15 έως 30 λεπτά. Πλύνετε απαλά με νερό.

 


Πηγή