Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Τρεις σπιτικές συνταγές scrub για απαλά χέρια

Τα χέρια σπάνια τα φροντίζουμε όσο την επιδερμίδα του προσώπου μας. Συνήθως χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα το βράδυ, κι αυτή αν την θυμηθούμε. Κι όμως, ταλαιπωρούνται καθημερινά και αξίζουν λίγη περισσότερη φροντίδα.

Τώρα λοιπόν που θα βρεθούμε όλοι ξανά σε κατ΄οίκον περιορισμό λόγω καραντίνας, είναι ευκαιρία να φροντίσετε κι εσείς τα χέρια σας. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι, όταν ξεμπερδέψετε με τις δουλειές του σπιτιού και τα παιδιά έχουν πάει για ύπνο, να κάνετε ένα scrub με υλικά που έχετε σπίτι σας. Με αυτό τον τρόπο θα ενυδατώσετε την επιδερμίδα των χεριών σας απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. 

Scrub με ζάχαρη

Η κοκκώδης υφή της ζάχαρης βοηθά στην απολέπιση του δέρματός σας. Το ελαιόλαδο περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε που βοηθούν στην ενυδάτωση και καταπραΰνει το δέρμα καθυστερώντας τα σημάδια γήρανσης.

Θα χρειαστείτε

½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Τι πρέπει να κάνετε

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα βάζο. Βγάλτε μια μικρή ποσότητα και κάντε απαλό μασάζ στα χέρια σας για 1 λεπτό. Ξεπλένετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα.

Scrub με αλάτι

Το αλάτι βοηθάει στην απολέπιση του δέρματος κάνοντάς το πιο μαλακό.

Θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι σταφυλιού

Τι πρέπει να κάνετε

Προσθέστε το αλάτι και το λάδι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια λεία πάστα.Τρίψτε το στα χέρια σας και κάντε απαλό μασάζ για 1-2 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε το πίλινγκ 3 φορές την εβδομάδα.

Scrub με αμύγδαλα και μέλι 

Το μέλι είναι ένα φυσικό μαλακτικό που ανακουφίζει την ξηρότητα και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Σε συνδυασμό με τη σκόνη αμυγδάλου, βοηθούν να έχετε απαλά χέρια.

Θα χρειαστείτε

Μια χούφτα αμύγδαλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Γάλα

Τι πρέπει να κάνετε

Αλέστε μια χούφτα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι και αρκετό γάλα για να κάνετε μια λεία πάστα. Κάντε μασάζ με αυτό το μείγμα στα χέρια σας για 2 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές την εβδομάδα

Σημείωση: Αυτό το scrub θα πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως και να μην αποθηκεύεται, λόγω του γάλατος.

Με πληροφορίες από το stylecraze.com


Πηγή