Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Τρεις DIY αντιγηραντικές μάσκες χεριών

Μην αφήνετε τα χέρια σας χωρίς ενυδάτωση. Η χρήση αντισηπτικού και η καθημερινή επαφή με το νερό ξηραίνουν την επιδερμίδα και τα χέρια σας δείχνουν πιο ταλαιπωρημένα από ποτέ.

Γι΄αυτό, εκτός από την κρέμα που πιθανόν βάζετε το βράδυ, και όχι πάντα, καλό είναι να κάποιες μάσκες που θα τα θρέψουν παρέχοντάς  τους παράλληλα, αντιγηραντική φροντίδα.

Σας προτείνουμε τρει σπιτικές μάσκες με αγνά υλικά:

Μάσκα με αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, γνωστή και ως βιοτίνη, η οποία βοηθά στην απαλότητα του ξηρού δέρματος και προάγει επίσης την καλή υγεία των νυχιών. Χρησιμοποιώντας αυτό το φρούτο σε μια μάσκα χεριών μαζί με συστατικά όπως το γιαούρτι, το οποίο περιέχει γαλακτικό οξύ, το μέλι, που είναι φυσικό ενυδατικό, και το ελαιόλαδο, θα ενυδατώσετε την επιδερμίδα των χεριών σας κάνοντας παράλληλα και απολέπιση.

Υλικά

1 αβοκάντο λιωμένο
2 κουτ. γιαούρτι
2 κ.σ. μέλι
1 κουταλιά της σούπας, ελαιόλαδο
Χάρτινη πετσέτα ή γάντια λάτεξ

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί και απλώστε στη συνέχεια το μείγμα στα χέρια σας.
Τυλίξτε τα με μια πετσέτα ή φορέστε γάντια λάτεξ, έτσι ώστε η μάσκα να μπορεί να διεισδύσει καλά στο δέρμα. Αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε τα χέρια σας και απλώστε μια ενυδατική κρέμα χεριών .

Μάσκα με λάδι καρύδας

karida

Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό αντιγηραντικό συστατικό που είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των φυσικών επιπέδων pH του δέρματος προσφέροντας και ενυδάτωση.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας βιολογικό λάδι καρύδας
½ κουταλάκι βούτυρο καριτέ
πετσέτες

Εκτέλεση

Ανακατέψτε και τα δύο υλικά καλά και απλώστε τα στα χέρια σας. Σκεπάστε τα με πετσέτα ή καλύτερα τυλίξτε τα και περιμένετε για 15 λεπτά. Σκουπίστε το περιττό λάδι και απλώστε μια κρέμα χεριών.

Μάσκα με καρότο

carrots

Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α ενώ επιταχύνει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.

Υλικά

1 ξεφλουδισμένο καρότο
1 κουτ. μέλι

Εκτέλεση

Βράζετε ένα καρότο και το λιώνετε. Προσθέστε το μέλι, ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα στα χέρια σας. Αφήστε να δράσει για 30 λεπτά, ξεπλύντε με κρύο νερό και απλώστε μια κρέμα χεριών.


Πηγή