Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με μπανάνα

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο παντός καιρού και εποχής. Είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C και μαγγάνιο και δικαίως αξίζει μία θέση στη διατροφή μας.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε όμως, είναι τα οφέλη του συγκεκριμένου φρούτου για την επιδερμίδα μας. Η υψηλή περιεκτικότητά της στα θρεπτικά συστατικά που αναφέρουμε παραπάνω καθώς και σε αντιοξειδωτικά, προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας. Επίσης, η μπανάνα κάνει θαύματα στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων και της ακμής. Ας δούμε αναλυτικά όμως πώς μπορούμε να την εντάξουμε στην ρουτίνα ομορφιάς.

Χρησιμοποιήστε τις φλούδες μπανάνας για να καταπολεμήσετε την ακμή

Οι φλούδες μπανάνας περιέχουν βιταμίνες Ε και C, κάλιο, σίδηρο και μαγγάνιο, συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τρίψετε με τις φλούδες μπανάνας από την εσωτερική πλευρά όλο σας το πρόσωπο και στη συνέχεια να τις αφήσετε να δράσουν για 5 με 10 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό.

Φτιάξτε μία μάσκα προσώπου για ξηρές επιδερμίδες

Έχετε ξηρή επιδερμίδα; Ενυδατώστε την φτιάχνοντας μία σπιτική μάσκα μα αγγούρι, μπανάνα και μέλι

Θα χρειαστείτε:

  • 1 αγγούρι μεσαίου μεγέθους
  • 1 μπανάνα ώριμη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Πώς θα τη φτιάξετε:

Αρχικά θα πρέπει να πολτοποιήσετε το αγγούρι στο blender. Στη συνέχεια βάζετε τη μπανάνα σε ένα μπολ κομμένη σε κομματάκια και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού την κάνετε πουρέ. Προσθέτετε στο μπολ το αγγούρι, το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο σε όλη την επιφάνεια εκτός από τα μάτια και τα χείλη και αφήστε τη να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits @alleksana

Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους με αυτή τη μάσκα

Θα χρειαστείτε:

  • 1/3 ώριμη μπανάνα
  • 1/4 κουταλιά της σούπας ροδόνερο

Πώς θα τη φτιάξετε:

Κόψτε την μπανάνα σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να την πολτοποιήσετε και στη συνέχεια προσθέστε μέσα το ροδόνερο. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε τη μάσκα γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά και πλύνετε όλο το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Χρησιμοποιήστε τις φλούδες για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες

Τα αντιοξειδωτικά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στη φλούδα της μπανάνας ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και έχουν αντιγηραντική δράση.
Τρίψτε με τη φλούδα μπανάνας τα σημεία που οι πρώτες ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και αφήστε την πάνω στο δέρμα να δράσει για περίπου 20 λεπτά ή και περισσότερο. Πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και επαναλάβετε για αυτή τη διαδικασία για τρεις φορές την εβδομάδα.


Πηγή