Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με καρπούζι

Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Έχει υπέροχη γεύση, είναι δροσιστικό και έχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό.

Εξίσου ωφέλιμο είναι το καρπούζι και για την επιδερμίδα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο που κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, βιταμίνες A,C και Ε, οι οποίες προστατεύουν την επιδερμίδα από ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος και ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος. Επίσης, το καρπούζι ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καρπούζι στη ρουτίνα ομορφιάς σας;

Χρησιμοποιήστε τις φλούδες για να καταπολεμήσετε την ακμή

Οι φλούδες του καρπουζιού έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε απευθείας στην επιδερμίδα σας, όπου έχετε σπυράκια ή σημάδια από την ακμή. Τρίψτε ελαφρά τα σημεία του προσώπου που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ιδανικά καθημερινά, και ξεπλύνετε με νερό.

Φτιάξτε μία σπιτική μάσκα ενυδάτωσης

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας καρπούζι
  • 2 φέτες αγγουριού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο καρύδας

Πώς θα τη φτιάξετε:

Βγάλτε τα κουκούτσια από το καρπούζι (εδώ σας είχαμε δείξει τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο) και βάλτε τα κομμάτια στο blender για να το πολτοποιήσετε. Προσθέστε το αγγούρι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μεταφέρετε το μείγμα με το καρπούζι και το αγγούρι σε ένα μπολ και προσθέστε το έλαιο καρύδας. Ανακατέψτε καλά και απλώστε τη μάσκα στην επιδερμίδα του προσώπου σας. Αφήστε την να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Ενυδατώστε τα χείλη σας

Ο ήλιος, το αλάτι και η εφίδρωση τις μέρες με πολλή ζέστη, αφυδατώνουν τα χείλη και τα κάνουν πιο ξερά. Τι μπορείτε να κάνετε; Ενυδατώστε τα φυσικά με καρπούζι. Κόψτε ένα κομμάτι καρπούζι και κάντε απαλό μασάζ. Το φυσικό αυτό scrub, θα ενυδατώσει τα χείλη σας και παράλληλα θα καθαρίσει την περιοχή από τα νεκρά κύτταρα.

Αντιμετωπίστε τα ηλιακά εγκαύματα

Καήκατε στον ήλιο; Τοποθετήστε στα σημεία που έχετε καεί, καρπούζι ή φλούδες καρπουζιού και αφήστε τις να δράσουν. Το καρπούζι έχει επουλωτική δράση, θα σας δροσίσει και θα σας ανακουφίσει από τον πόνο άμεσα.


Πηγή