Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Φτιάξτε σπιτικές μάσκες ομορφιάς με μαγιά – Ποια τα οφέλη

Σίγουρα έχετε προμηθευτεί μαγιά για να φτιάξετε τα πασχαλινά σας τσουρέκια, αυτός όμως δεν είναι ο μόνο τρόπος για να την αξιοποιήσετε.

Η μαγιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να φτιάξετε αγνές και σπιτικές μάσκες ομορφιάς, ιδανικές για όσες έχετε ξηρές αλλά και λιπαρές επιδερμίδες ή σημάδια από ακμή. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που θρέφουν την επιδερμίδα και επιβραδύνουν τη γήρανση. Επιπλέον, οι μάσκες με μαγιά αναζωογονούν το δέρμα, προλαμβάνουν την εμφάνιση των ρυτίδων και ισορροπούν το ph του δέρματος.

Μάσκα με μαγιά και γιαούρτι για ξηρές επιδερμίδες

Σε ένα μπολ ανακατέψτε μισή κουταλιά γιαούρτι και μισό κουταλάκι του γλυκού μαγιά. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και τον λαιμό σας για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Μάσκα με μαγιά και λεμόνι για λιπαρές επιδερμίδες

Για να φτιάξετε τη μάσκα ανακατέψτε σε ένα μπολ μία κουταλιά της σούπας μαγιά και 10 σταγόνες ​​χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα στην περιοχή το προσώπου και αφήστε το να δράσει για 15 λεπρά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Στη συνέχεια πλύνετε ξανά το πρόσωπό σας με κρύο νερό, όταν έχει στεγνώσει τελείως απλώστε ενυδατική κρέμα.

Μάσκα με μαγιά και έλαιο tea tree κατά της ακμής

Σε ένα μπολ βάλτε μία κουταλιά της σούπας φρέσκια μαγιά, 3 σταγόνες έλαιο tea tree, 5 σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές ξύδι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 15 λεπτά και πλυθείτε με ζεστό νερό.

Πηγή: diycosmetics.net


Πηγή