Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Φτιάξτε σπιτικό σπρέι για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται καθημερινά, ειδικά αν χρησιμοποιείτε πιστολάκι, θερμαινόμενα ρολά ή σίδερο -πρέσα για να τα ισιώσετε.

Χάνουν την λάμψη τους δείχνοντας θαμπά και άτονα. Προκειμένου να τα προστατεύσετε από την θερμότητα, χρησιμοποιείστε ένα σπρέι προστασίας μαλλιών. Με αυτό τον τρόπο η υγρασία της τρίχας θα πραμείνει άθικτη και τα αλλιά σας θα είναι υγιή.

Μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε ένα σπρέι για τα μαλλιά με φυσικά υλικά προστεύοντας τα από τη θερμότητα.

Υλικά

  • 177 ml αποσταγμένο νερό
  • 24 έως 36 σταγόνες λάδι αβοκάντο

Εκτέλεση

Ρίξτε το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μπορείτε να αναμίξετε το σπρέι προστασίας μαλλιών στο μπουκάλι στο οποίο σκοπεύετε να το διατηρήσετε. Ξεκινήστε γεμίζοντας το με το αποσταγμένο νερό. Επειδή το νερό είναι πιο πυκνό από το λάδι, είναι σημαντικό να το προσθέσετε πρώτα ώστε να αναμιχθούν σωστά.

Μόλις προσθέσετε το νερό στο μπουκάλι, ανακατέψτε 24 έως 36 σταγόνες λάδι αβοκάντο. Προσθέστε περισσότερο λάδι εάν έχετε πυκνά μαλλιά και λιγότερο λάδι εάν έχετε λεπτά μαλλιά.Η αναλογία λαδιού – νερού για το σπρέι είναι 4 έως 6 σταγόνες για κάθε 30 ml νερού.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε άλλα λάδια με το αβοκάντο. Το λάδι από ηλιέλαιο, argan και macadamia είναι εξίσου καλές επιλογές.Το σπρέι μπορεί να διαχωριστεί ενώ το αποθηκεύετε, οπότε φροντίστε να το ανακινείτε καλά πριν από κάθε χρήση.

Ψεκάστε ελαφρά με το σπρέι τα μαλλιά και με τα δάχτυλά σας ή με μια χτένα κάντε μασάζ ώστε να πάει παντού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπρέι σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά.

 


Πηγή