Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: 10 καθημερινές συνήθειες που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Πόσες φορές ξεκινάτε δίαιτα αποφασισμένη να την τηρήσετε και στη συνέχεια την εγκαταλείπετε; ‘Ομως, η προσπάθεια για απώλεια βάρους δεν πρέπει να είναι μια αγχωτική διαδικασία καθώς σπάνια έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να κάνετε, όταν αποφασίσετε να χάσετε μερικά  κιλά, είναι να καθιερώσετε αρχικά ορισμένες συνήθειες που θα επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία και τον μεταβολισμό σας.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

  • Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το μπλε χρώμα μειώνει την όρεξη. Δοκιμάστε λοιπόν μερικές αλλαγές, όπως τη διακόσμηση του τραπεζιού σας με μπλε τραπεζομάντιλο, μπλε χαρτοπετσέτες, μπλε πιάτα και ποτήρια.
  • Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής σας βοηθά να χάσετε βάρος, αλλά είναι σημαντικό να συνδυάσετε την καλή διατροφή με κάποια σωματική άσκηση. Ακόμη και δραστηριότητες ήπιας μορφής, όπως το περπάτημα είναι επωφελείς.
  • Σύμφωνα με το American Journal of Clinical Nutrition, οι διαφημίσεις τροφίμων, ειδικά οι διαφημίσεις με πρόχειρο φαγητό, αυξάνουν την όρεξή σας και θέλετε να τρώτε περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει όταν τρώτε μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Δεν δίνετε προσοχή στο φαγητό, επομένως, δεν γνωρίζετε πόσο έχετε φάει.
  • Οι ετικέτες των τροφίμων είναι πολύ χρήσιμες καθώς σας βοηθούν να κάνετε υγιεινές επιλογές που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Consumer Affairs αναφέρει ότι τα άτομα που διαβάζουν τακτικά τις ετικέτες των τροφίμων είναι πιο πιθανό να χάσουν βάρος, ειδικά γυναίκες ηλικίας 37-50 ετών.
  • Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η κατανάλωση γιαουρτιού και ξηρών καρπών είναι πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμα για την απώλεια βάρους από ό, τι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
  • Η κατανάλωση τσίλι και άλλων καυτών πιπεριών βοηθά επίσης να απαλλαγείτε από περιττά κιλά καθώς επιταχύνουν το μεταβολισμό σας. Επίσης, το πιπέρι καγιέν μειώνει την όρεξη και καίει θερμίδες πιο γρήγορα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Purdue.

Δείτε στο βίντεο ποιες άλλες συνήθειες που είναι εύκολο να τις υιοθετήσετε βοηθούν στη σταδιακή απώλεια βάρους:


Πηγή