Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: 12 χρήσεις της αλόης στη ρουτίνα ομορφιάς

Η αλόη είναι γνωστή για τη χρήση της σε εναλλακτικές θεραπείες με χρήση φυτών, αλλά και για τις θεραπευτικές ιδιότητές της στην επούλωση πληγών και εγκαυμάτων. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες θεωρείται ότι οφείλονται στην παρουσία στοιχείων όπως πολυσακχαρίτες, ανθρακινόνη και λεκτίνες.

Το θαυματουργό αυτό φυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον στην παρασκευή καλλυντικών, καθώς ωφελεί ποικιλοτρόπως το δέρμα και την τρίχα.  Η αλόη «πιάνει» εύκολα και μπορείτε κι εσείς να την καλλιεργήσετε σε ένα γλαστράκι στο μπαλκόνι σας και να την αξιοποιήσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Πώς; Δείτε παρακάτω δώδεκα χρήσεις της αλόης που θα σας εντυπωσιάσουν.

Για να δυναμώσετε τις βλεφαρίδες σας

Η αλόη μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες πιο λαμπερές και μακριές. Βάλτε σε ένα μπολάκι μία κουταλιά της σούπας τζελ αλόης και μία κουταλιά της σούπας καστορέλαιο. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε με ένα παλιό βουρτσάκι μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας πριν κοιμηθείτε.

Για να εξαφανίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Με το πέρασμα του χρόνου οι σακούλες κάτω από τα μάτια γίνονται πιο έντονες. Για να τις εξαφανίσετε εφαρμόστε λίγο τζελ αλόης καθημερινά κάτω από τα μάτια.

Για να ξεβαφτείτε

Εάν θέλετε να καθαρίσετε το δέρμα σας από το μακιγιάζ, μπορείτε να το πετύχετε πανεύκολα απλά και μόνο χρησιμοποιώντας τζελ αλόης. Βάλτε σε λίγο βαμβάκι μία μικρή ποσότητας από το τζελ και εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο. Επιπλέον η αλόη ενυδατώνει την επιδερμίδα και την κάνει πιο λαμπερή.

Δείτε εννέα ακόμα χρήσεις της αλόης στη ρουτίνα ομορφιάς, στο βίντεο που ακολουθεί.

 


Πηγή