Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: 5 άγνωστες χρήσεις του αγγουριού στην καθημερινότητά μας

Το αγγούρι είναι από τα αγαπημένα μας λαχανικά. Αν και το καταναλώνουμε περισσότερο το καλοκαίρι, μπορούμε να το βρούμε κάθε εποχή του χρόνου και είναι από τα λαχανικά που υπάρχουν σχεδόν πάντα στο ψυγείο μας.

Αυτό που ίσως να μην γνωρίζετε είναι το αγγούρι μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως στην καθημερινότητά μας, από την καθαριότητα του σπιτιού μέχρι την ρουτίνα ομορφιάς. Δείτε όλες τις χρήσεις του παρακάτω.

Μειώνει την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Πάρτε μία φέτα αγγουριού και τρίψτε την στα επίμαχα σημεία. Θα δείτε ότι σταδιακά η κυτταρίτιδα θα μειωθεί.

Ξεθολώνει τους θολωμένους καθρέφτες και τζάμια

Τον χειμώνα ειδικά, τα τζάμια και οι καθρέφτες θολώνουν πολύ συχνά. Πάρτε μία φέτα αγγουριού και καθαρίστε με αυτήν την επιφάνεια. Τα τζάμια και οι καθρέφτες σας θα ξεθολώσουν χωρίς να τα γεμίσετε δαχτυλιές.

Εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Έχετε μονίμως πρησμένα και κουρασμένα μάτια με μαύρους κύκλους; Βάλτε στη ρουτίνα ομορφιάς σας το αγγούρι και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Δεν έχετε παρά να κόψετε δύο φέτες και να τις βάλετε πάνω στα μάτια σας για μερικά λεπτά.

Καταπολεμά την άσχημη αναπνοή

Με το αγγούρι η αναπνοή γίνεται πιο δροσερή και μόνο μία φέτα μπορεί να καταπολεμήσει την κακοσμία του στόματος. Αφήστε την στο στόμα σας για περίπου δέκα δευτερόλεπτα και θα το διαπιστώσετε κι εσείς οι ίδιοι.

Αντικαθιστά το γυαλιστικό για τις ανοιξείδωτες επιφάνειες

Χρησιμοποιήστε το αγγούρι για να γυαλίσετε τις βρύσες, τα πόμολα και ότι άλλο έχετε με ανοξείδωτη επιφάνεια.

Πηγή: awesomejelly.com


Πηγή