Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: 5 σπιτικές μάσκες με αβοκάντο για όλες τις επιδερμίδες

Το αβοκάντο έχει μεγάλη θρεπτική αξία και είναι ένα φρούτο τρομερά ωφέλιμο για τον οργανισμό. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλές συνταγές για φαγητά ή σνακ, αλλά και σε συνταγές για σπιτικές κρέμες προσώπου που αναζωογονούν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Τα οφέλη του αβοκάντο για το δέρμα:

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες Α, Β και D. Το πολύτιμο αυτό φρούτο προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη στην επιδερμίδα καθώς απορροφά εύκολα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στον σχηματισμό νέων κυττάρων, δηλαδή νέου δέρματος. Επίσης, κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καλών λιπαρών, όπως αυτά που περιέχει το αβοκάντο, βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του.

Σπιτικές κρέμες με αβοκάντο

Εν μέσω καραντίνας που ο χρόνος εντός σπιτιού είναι περισσότερος, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές κρέμες προσώπου με αβοκάντο όποιος κι αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πέντε διαφορετικές συνταγές για κρέμες που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα με δύο μόνο υλικά.

 

 


Πηγή