Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: DIY μάσκες ομορφιάς με καρότο – Ποια τα οφέλη

Το καρότο είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά. Είναι γεμάτο βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και έχει ευεργετικές ιδιότητες, όχι μόνο για τον οργανισμό, αλλά και για το δέρμα.

Τα οφέλη του καρότου για την επιδερμίδα

Το καρότο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία συμβάλλει θετικά στην επούλωση πληγών και είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου, της κύριας πρωτεΐνης του δέρματος και των συνδετικών ιστών. Επίσης, λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης προλαμβάνει την καταστροφή των κυττάρων, συνεπώς έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Το καρότο είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε την β-καροτίνη, μία ουσία που κάνει το δέρμα πιο λαμπερό και παράλληλα το προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Τέλος, είναι πλούσιο σε κάλιο γεγονός που το καθιστά ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες.

Σπιτικές μάσκες προσώπου με καρότο

Το καρότο μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό για σπιτικές μάσκες ομορφιάς, κατάλληλες για όλες τις επιδερμίδες. Δείτε παρακάτω δύο πολύ εύκολες μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε και εσείς στο σπίτι, με φυσικά και απλά υλικά που ήδη έχετε.

Σπιτική μάσκα προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα

  • 2 βρασμένα καρότο σε πολτοποιημένη μορφή
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Ανακατέψτε πολύ καλά τα παραπάνω υλικά και εφαρμόστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπό σας για 30 λεπτά. Ξεβγάλτε πολύ καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Σπιτική μάσκα προσώπου που καταπολεμά την ερυθρότητα στο δέρμα

  • 1 βρασμένο καρότο σε πολτοποιημένη μορφή
  • πουρές από μία πατάτα
  • 1 κ.σ. βρόμη

Όπως και στην παραπάνω μάσκα, ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά και εφαρμόστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο για 30 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Πηγή: lifeandapple.com


Πηγή