Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Smoothie με αλόη – Πιείτε το και χάστε κιλά

Η αλόη είναι ένα θαυματουργό φυτό, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στην επούλωση πληγών και εγκαυμάτων. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες οφείλονται στην παρουσία στοιχείων όπως οι πολυσακχαρίτες, η ανθροκινόνη και οι λεκτίνες και χρησιμοποιείται κατά κόρον  στην παρασκευή καλλυντικών.

Εκτός όμως από την επιδερμίδα, η αλόη θεωρείται ευεργετική και για τη συνολική υγεία του οργανισμού. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που ωφελούν ποικιλοτρόπως την υγεία μας.

Τα οφέλη της αλόης στον οργανισμό

Τα ροφήματα που περιέχουν αλόη προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, έχουν αντιφλεγμονώδεις δράσεις, ενδείκνυνται για αποτοξίνωση, ρυθμίζουν τη χοληστερόλη και συμβάλλουν στην καλή στοματική  υγιεινή. Εκτός των παραπάνω όμως, ο χυμός αλόης βοηθά στην γρήγορη απώλεια βάρους, καθώς λειτουργεί  ως φυσικός καθαριστής για την απομάκρυνση τοξινών που επηρεάζουν τον μεταβολισμό και την πέψη.

Εάν λοιπόν θέλετε να χάσετε τα κιλάκια που πήρατε τους τελευταίους μήνες εν μέσω καραντίνας, το παρακάτω smoothie με αλόη μπανάνες και φράουλες είναι το ιδανικό για να εντάξετε άμεσα στη διατροφή σας. Εκτός από θρεπτικό, είναι και πολύ νόστιμο.

Για το smoothie με την αλόη θα χρειαστείτε:

  • 450 ml χυμό αλόης
  • 5 φράουλες
  • 1 μπανάνα
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 πάγο

Αφού καθαρίσετε τις φράουλες και τη μπανάνα, προσθέστε όλα τα παραπάνω υλικά στο blender. Χτυπήστε τα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και το smoothie σας είναι έτοιμο. Εάν θέλετε η υφή του να είναι πιο υδαρής μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ή περισσότερο γάλα αμυγδάλου.

Πηγή: myhealthydish.com


Πηγή