Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες:15 άγνωστες χρήσεις του ελαιόλαδου στην καθημερινότητά σας

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, E και Κ, αντιοξειδωτικά και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τον οργανισμό μας.Aποτελεί τη βάση της ελληνικής διατροφής και έχει μοναδικά οφέλη για την υγεία. Παράλληλα, όμως έχει κι άλλες χρήσεις, ιδιαίτερα χρήσιμες και πρακτικές.

Ποιες είναι αυτές; ‘Εχουμε και λέμε:

Αφαιρεί το μακιγιάζ των ματιών

Αν ξεμείνατε από ντεμακιγιάζ, το ελαιόλαδο είναι σούπερ αποτελεσματικό. Βουτήξτε ένα βαμβάκι σε ελαιόλαδο και αφαιρέστε το μέικ καθώς και το eyeliner ή τη μάσκαρα από τα μάτια.Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπουνίστε στη συνέχεια καλά το πρόσωπό σας.

Καταπραΰνει τα σκασμένα χείλη

Φτιάξτε το δικό σας lip palm με ελαιόλαδο. Ανακατέψτε λίγη ζάχαρη με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Απλώστε την πάστα στα χείλη, τρίψτε απαλά , αφήστε για μερικά λεπτά και αφαιρέστε την.

Ενυδατώνει το δέρμα

Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα λαδιού στα χέρια σας. Δρα ως ενυδατική κρέμα και καταπραΰνει το εξαιρετικά ξηρό δέρμα.

Αναζωογονεί την επιδερμίδα του προσώπου

Φτιάξτε μια μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο. Δοκιμάστε μία από αυτές τις συνταγές.

Χαρίζει λαμπερά μαλλιά

Τρίψτε στις άκρες των μαλλιών σας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και αφήστε το να δράσει για αρκετές ώρες. Αν μπορείτε λουστείτε την επόμενη μέρα.

Καταπραΰνει τις ραγάδες

Όταν έχετε ραγάδες, πιθανότατα θα δοκιμάσετε οτιδήποτε για να τις ξεφορτωθείτε. Το ελαιόλαδο βοηθά σημαντικά να μη χάσει το δέρμα την ελαστικότητά του. Απλώστε ελαιόλαδο στις ραγάδες την ώρα που σας εξυπηρετεί μέχρι να απορροφηθεί καλά.

Μειώνει τη συσσώρευση κεριού στο αυτί

Βάλτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στα αυτιά για μερικές συνεχόμενες νύχτες. Θα βοηθήσει στη μείωση της συσσώρευσης του κεριού .

Απομακρύνει τις τσίχλες από τα μαλλιά

Απλώστε λίγο λάδι στα μαλλιά που έχει κολλήσει η τσίχλα. Αφήστε το ελαιόλαδο για πέντε έως 10 λεπτά και αφαιρέστε την τσίχλα.

xriseie elaiolado

Γυαλίζει τα παπούτσια

Τρίψτε τα δερμάτινα παπούτσια με λίγο βαμβάκι και ελαιόλαδο και θα αποκτήσουν την χαμένη τους λάμψη.

Ανοίγει τα φερμουάρ που έχει κολλήσει

Απλώστε μια σταγόνα ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι. Τρίψτε το στα δόντια του φερμουάρ αποφεύγοντας το ύφασμα.

Δίνει λάμψη στα ασημικά από ατσάλι

Τρίψτε λίγο ελαιόλαδο σε δοχεία από ανοξείδωτο ατσάλι, ταψιά, μαχαιροπήρουνα και νεροχύτες και θα λάμψουν. Σε αντίθεση με ένα σκληρό προϊόν όπως η αμμωνία, το ελαιόλαδο δεν θα διαβρώσει ή ξεθωριάσει τα αντικείμενα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Προστατεύει τα ξύλινα σκεύη

Αφού πλύνετε τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας με το χέρι, περάστε τα με μια καλή στρώση ελαιόλαδου. Θρέφει το ξύλο, εμποδίζει τα σκασίματα και προφυλάσσει το χρώμα. Αφήστε το λάδι να καθίσει στο ξύλο για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια να σκουπίστε το με ένα μαλακό πανί.

Βοηθά να μην τρίζουν οι μεντεσέδες

Αν τρίζουν οι μεντεσέδες της πόρτας, βάλτε λίγο λάδι σε ένα πανί και περάστε καλά τα συγκεκριμένα σημεία. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα πόμολα.

Αφαιρεί τις ετικέτες

Τοποθετήστε στις ετικέτες μια σταγόνα ή περισσότερο ελαιόλαδο και αφήστε την να παραμείνει στην ετικέτα για τουλάχιστον 15 λεπτά. Η ετικέτα θα αποκολληθεί εύκολα. Πλύνετε το πλαστικό, το γυάλινο ή το ξύλινο αντικείμενο με το χέρι για να απομακρύνετε τα υπόλοιπα υπολείμματα.

Αφαιρεί το σφηνωμένο δαχτυλίδι

Τρίψτε λίγο ελαιόλαδο στο δάχτυλο που έχει κολλήσει το δαχτυλίδι , θα γίνει πιο ολισθηρό και θα βγει με μεγαλύτερη άνεση.

Πηγή: workingmother.com

 


Πηγή