Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tips για μαμαδες: Τέσσερις χρήσεις του γιαουρτιού που θα σας εκπλήξουν

Το γιαούρτι είναι από τα τρόφιμα που σχεδόν πάντα έχουμε στο ψυγείο μας. Είναι πολύ θρεπτικό, το απολαμβάνουμε για πρωινό ή σνακ, σκέτο ή με φρούτα, αλλά και σε πολλές ακόμα συνταγές.

Εκτός από τη μαγειρική, αυτό που ίσως δε γνωρίζατε είναι ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με άλλους τρόπους στην καθημερινότητά μας, ακόμα κι αν έχει λήξει. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Ανακούφιση από ηλιακά εγκαύματα

Καθίσατε λίγο παραπάνω στον ύπνο και… αρπάξατε; Απλώστε μία γενναιόδωρη ποσότητα από γιαούρτι στο σημείο που έχετε καεί και αφήστε το για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάλτε με κρύο νερό.

Ενυδατώνει την επιδερμίδα

Οι μάσκες με γιαούρτι προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα. Φτιάξτε σπιτικές μάσκες με αγνά υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας και κάντε ακόμα και την ξηρή ή θαμπή επιδερμίδα σας να λάμψει.

Κάνει τα μαλλιά λεία και απαλά

Εάν σας έχει τελειώσει το conditioner μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά σας ένα σκέτο γιαούρτι. Απλώστε το σε βρεγμένα μαλλιά, κάντε μασάζ για περίπου δέκα λεπτά και ξεβγάλτε καλά. Μόλις στεγνώσουν, τα μαλλιά σας θα είναι πιο λεία και απαλά.

Χρησιμοποιήστε το γιαούρτι στα φυτά σας

Σε ένα δοχείο προσθέστε ίση ποσότητα νερού και γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιήστε το μείγμα για να ποτίσετε τα φυτά σας και θα τα δείτε πιο ανθισμένα και “ζωντανά” από ποτέ.


Πηγή