Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Tips ομορφιάς για μαμάδες: Τρεις σπιτικές μάσκες σύσφιξης προσώπου

Η επιδερμίδα του προσώπου χρειάζεται καθημερινή ενυδάτωση και φροντίδα. Η κούραση σε συνδυασμό με την κακή διατροφή δείχνει το δέρμα θαμπό και κουρασμένο. Οι μάσκες προσώπου και μάλιστα με υλικά που έχετε σπίτι σας, είναι μια καλή λύση για να τονώσετε την επιδερμίδα και να δείχνει πιο υγιή.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε τρεις μάσκες, για σύσφιξη και τόνωση του προσώπου σας με υλικά όπως μέλι , μπανάνα και καρύδα.

Μάσκα με έλαιο καρύδας

Υλικά

  • 2 κάψουλες βιταμίνης Ε
  • 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου θυμαριού
  • 1 κουταλιά έλαιο καρύδας

Εκτέλεση

Πάρτε όλα σας τα υλικά και βάλτε τα σε ένα μπολ ανακατεύοντας τα καλά.Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα βαζάκι και μετά βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τέλος απλώστε γύρω από τα μάτια στα σημεία που παρατηρείτε έντονες ρυτίδες, αλλά και όπου νιώθετε ότι το δέρμα σας είναι λεπτό και αφήστε το μέχρι το πρωί.
Επαναλάβετε για όσο πιστεύετε ότι χρειάζεται και θα δείτε ότι θα αρχίσετε σύντομα να βλέπετε το δέρμα του προσώπου σας πιο σφριγηλό και λαμπερό.
Αν και αυτά τα συστατικά είναι υποαλλεργικά, καλό είναι πρώτα να τα δοκιμάσετε σε ένα μικρό σημείο στο σώμα σας ώστε να σιγουρευτείτε πως δεν θα υπάρχει κάποια αλλεργική αντίδραση.

Μάσκα με μπανάνα

Υλικά

  • μία ώριμη μπανάνα

Εκτέλεση

Με μία μπανάνα, που θεωρείται το τέλειο φρούτο για την πρόληψη από τις ρυτίδες, μπορείτε να αποκτήσετε σφριγηλό δέρμα, φτιάχνοντας τη δική σας σπιτική αντιρυτιδική μάσκα.Ξεφλουδίζετε την μπανάνα, την λιώνετε μέχρι να αποκτήσει υφή κρέμας και την απλώστε στο πρόσωπό σας. Θα την αφήσετε για περίπου 15 λεπτά και μετά θα την ξεβγάλετε πρώτα με ζεστό νερό και μετά με κρύο.Το αποτέλεσμα δεν θα το περιμένετε και είναι σίγουρο ότι θα σας αποζημιώσει.

meli

Μάσκα με μέλι

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα δύο αυτά υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Στην συνέχεια απλώνετε τη μάσκα στο καθαρό πρόσωπό σας και την αφήνετε για 10-15 λεπτά περίπου. Αφού περάσει η ώρα, ξεβγάζετε με ζεστό νερό και στη συνέχεια με κρύο!

 


Πηγή