Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips ύπνου για μαμάδες

Το να είσαι μητέρα είναι κουραστικό. Δεν έχει σημασία αν τα παιδιά σας είναι 16 ετών ή 16 μηνών, θα σας κρατήσουν ξύπνιες την νύχτα.

Είναι σημαντικό οι μητέρες να φροντίζουν την υγεία τους καθ’ όλη την αγχωτική περίοδο της μητρότητας. Γι’ αυτό θα πρέπει να κοιμούνται καλά και να ξεκουράζονται.

Ο καλός ύπνος συμβάλλει στη σωστή λειτουργεία του εγκεφάλου, και την ομαλή ανάπτυξη της καρδιάς.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sleep Research, άνθρωποι που κοιμούνταν επιπλέον ώρες, είχαν καλύτερη ευαισθησία στην ινσουλίνη, μειωμένη όρεξη για αλμυρές και γλυκές τροφές, μικρότερη κατανάλωση ζάχαρης σε καθημερινή βάση και χαμηλότερο ποσοστό καθημερινής θερμιδικής πρόσληψης από πρωτεΐνες. Η μείωση αυτών των παραγόντων κινδύνου περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες να εμφανίσει κανείς καρδιομεταβολικό κίνδυνο.

Αξίζει απλά να γνωρίζετε ότι το να κοιμάται κάποιος λιγότερο από 7 ώρες συνδέεται με αυξημένο καρδιομεταβολικό κίνδυνο.

Γι’ αυτό και οι μαμάδες δεν πρέπει να αμελούν τον ύπνο. Αν θέλουν να είναι καλές μαμάδες για τα παιδιά τους, θα πρέπει πρώτα να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Tips ύπνου για μαμάδες

Αλλάξτε στρώμα

Ξέρουμε, το στρώμα στοιχίζει και δεν είναι ποτέ η κατάλληλη περίοδος για να αλλάξει κανείς το στρώμα του, αλλά όσο πιο γρήγορα επενδύσετε σε ένα καλό στρώμα τα χρήματά σας, τόσο πιο καλά θα κοιμόσαστε τη νύχτα.

Βρείτε χρόνο για να χαλαρώσετε

Πάλι ξέρουμε! Τι ξέρουμε; Ότι με το τρελό καθημερινό σας πρόγραμμα δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση. Θα πρέπει να βρείτε όμως! Κάντε κάτι 10 λεπτά με ένα τέταρτο πριν ξαπλώσετε. Κάντε ένα χλιαρό μπάνιο, διαβάστε ένα βιβλίο, ακούστε μουσική, απλά καθίστε και απολαύστε ένα ποτήρι οποιοδήποτε ποτό σας αρέσει.

Μια μαμά είναι δύσκολο να κοιμηθεί όταν έχει πολλά μέσα στο μυαλό της. Γι’ αυτό και πρέπει να «αδειάζετε» το μυαλό σας πριν πέσετε στο μαξιλάρι.

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια

Η λεβάντα είναι η ιδανική! Η μυρωδιά της και μόνο θα σας χαλαρώσει. Ανάψτε ένα κερί με άρωμα λεβάντας, κάντε αφρόλουτρο με αιθέριο έλαιο λεβάντας ή πείτε στον σύντροφό σας να σας κάνει μασάζ με κάποιο αρωματικό λάδι που θα σας χαλαρώσει.

Φτιάξτε τη δική σας ρουτίνα

Αν όλα τα παραπάνω τα εφαρμόσετε στην πράξη, προσπαθείτε να τα κάνετε κάθε μέρα, την ίδια ώρα. Βάλτε τα στο πρόγραμμά σας. Όπως είστε αυστηρή με τη ρουτίνα ύπνου του παιδιού σας, θα πρέπει να γίνετε αυστηρή και με τη δική σας ρουτίνα.


Πηγή