Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

To κοριτσάκι δεν θέλει να αποχωριστεί λεπτό τον νεογέννητο αδελφό του (vid)

O ερχομός ενός μωρού στο σπίτι εκτός από μεγάλη χαρά προκαλεί στους γονείς κι ένα άγχος, ειδικά αν υπάρχει κι άλλο παιδί.

Ακόμα κι αν έχουν μπει στη διαδικασία να το προετοιμάσουν για την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας, εξακολουθούν να αγωνιούν για την τελική αντίδραση. Πώς θα το υποδεχτεί; Θα ζηλέψει; Θα χαρεί; Θα μουτρώσει; Θα το αγαπήσει; 

Οι γονείς πάντως της χαριτωμένης μικρούλας που θα δείτε στο βίντεο,  πρέπει να ένιωσαν τρομερή ανακούφιση καθώς η κόρη τους όχι μόνο λάτρεψε τον νεογέννητο αδελφό της, αλλά δεν ήθελε καν να τον αποχωριστεί.

Κάθεται στον καναπέ έχοντας στα πόδια της τον αδελφό της και τον χαϊδεύει τρυφερά. Κάθε φορά που προσπαθούν να πάρουν το μωρό, η μικρή απομακρύνει το χέρι τους και σκύβει προστατευτικά πάνω του.

Είναι τόσο μα τόσο τρυφερό το εν λόγω βίντεο:

Πώς να προετοιμάσετε το παιδί σας για τον ερχομό ενός νέου μωρού στην οικογένεια

Αν κι εσείς περιμένετε δεύτερο παιδί και θέλετε να προετοιμάσετε το μεγαλύτερο, έχετε υπόψιν τα εξής:

  • Εξηγήστε στο παιδί ότι μεγαλώνει στην κοιλιά σας ένα μωρό και αναμένεται να γεννηθεί μετά από μήνες (πρέπει να είστε συγκεκριμένη).
  • Πείτε του ότι η κοιλιά σας θα μεγαλώσει πολύ και ότι μπορεί να κουράζεστε πιο εύκολα. Καθησυχάστε το ότι έχετε άφθονη αγάπη και χρόνο για περισσότερα από ένα παιδιά.
  • Δώστε συγκεκριμένο ρόλο για να σας βοηθήσει έτσι ώστε να νιώσει ότι συμμετέχει στη νέα καθημερινότητά σας.
  • Δείχνετέ του τα υπερηχογραφήματα και την κοιλιά σας που μεγαλώνει και διαβάστε του βιβλία για μωρά, ώστε να ενισχύσετε την κατανόησή του και να το παρακινήσετε να ρωτήσει πώς θα αλλάξει η ζωή σας με την άφιξη του μωρού.

 


Πηγή