Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Κριθαράκι. Τι μπορώ να κάνω;

Το παιδί μου έχει κριθαράκι. Τι μπορώ να κάνω;

Το κριθαράκι ή αλλιώς χαλάζιο στο μάτι του παιδιού είναι κάτι που αγχώνει τους γονείς, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Νιώθουν ότι το αγγελούδι τους θα πονάει και θα υποφέρει, κάτι φυσικά που δεν ισχύει. Το κριθαράκι είναι η φλεγμονή του θύλακα ή των αδένων των βλεφαρίδων, που παρουσιάζεται στα βλέφαρα με έντονο ερεθισμό προκαλώντας διόγκωση και ενόχληση. Μπορεί να εμφανιστεί στο επάνω ή στο κάτω βλέφαρο, καθώς και στο εσωτερικό ή το εξωτερικό του βλεφάρου, στην άκρη, εκεί που είναι οι βλεφαρίδες. Στο σημείο που θα εμφανιστεί, θα παρουσιαστεί κοκκινίλα και ελαφρύ πρήξιμο.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας προκειμένου να σας δώσει αφού δει το παιδί, τις κατάλληλες οδηγίες και την κατάλληλη αγωγή. Τι περιλαμβάνει; Συνήθως αντιβιοτικές κρέμες και σε κάποιες περιπτώσεις αντιβίωση. Εσείς όμως μπορείτε να το ανακουφίσετε με το παρακάτω tip. Βουτήξτε μία καθαρή πετσέτα σε ζεστό όχι βραστό νερό, στύψτε την καλά και απλώστε την στο μάτι για μερικά λεπτά. Επαναλάβετε αυτό αρκετές φορές την ημέρα.

Πηγή: mothersblog.gr