Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Βρεφικό δωμάτιο Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να το ετοιμάσετε σωστά!

Βρεφικό δωμάτιο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να το ετοιμάσετε σωστά!

Σε λίγους μήνες το δωμάτιο που είχατε σαν αποθήκη, γραφείο, βοηθητικό χώρο για σιδέρωμα και για να κρύβετε την «ακαταστασία» του σπιτιού, θα μετατραπεί σε βρεφικό δωμάτιο. Σε ότι δηλαδή προοριζόταν εξ αρχής! Θα πρέπει όμως να φτιάξετε έναν μαγικό χώρο για το παιδί σας, γιατί εκεί μέσα θα περνάει τις περισσότερες από τις ώρες του!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι χώρο στην ντουλάπα του δωματίου. Ναι, ναι καλά ακούσατε. Βγάλτε τα παπούτσια σας και τα μπουφάν. Και τα «σεμεδάκια» της προίκας σας, και αυτά. Από τον χώρο που θα εξοικονομήσετε, θα δείτε και αν θα αγοράσετε μαζί με την αλλαξιέρα και την κούνια, και μια μικρή ντουλάπα. Μπορεί το μωρό να είναι «μικρό» αλλά η προίκα του για να αρχίσετε «μεγάλη»!
Όπως είπαμε λοιπόν, μετά διαλέγετε τα έπιπλα! Πριν έρθουν όμως τα έπιπλα πρέπει να καταλήξετε με το θέμα, διακόσμηση. Θα κάνετε ζωγραφική στους τοίχους, θα κολλήσετε ταπετσαρία ή απλά θα βάψετε και θα τοποθετήσετε αυτοκόλλητα και κάδρα;

Αν επιλέξετε ζωγραφική στους τοίχους, βρείτε έναν επαγγελματία ζωγράφο που θα αναλάβει να σας φτιάξει ένα ονειρικό δωμάτιο με το θέμα που εσείς θα επιλέξετε. Αν πάλι πιάνει το χέρι σας, το ζωγραφίζετε και μόνοι σας. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα για να διαλέξετε, ανάμεσα, σε νεράιδες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, ήρωες αγαπημένους από τα παραμύθια, φάρμες και λιβάδια. Προσοχή αν επιλέξετε την ζωγραφική δεν θα χρειαστείτε τίποτε άλλο καθώς θα το μετατρέψετε από έναν ήρεμο και γαλήνιο χώρο σε τσίρκο που τα έντονα χρώματα θα προκαλούν εκνευρισμό στο μωράκι σας.

Αν και στο παρελθόν η ταπετσαρία δεν ήταν και στα πολύ «επάνω» της, το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να ανεβαίνει στις προτιμήσεις όχι μόνο των νέων γονιών αλλά και των γονιών που μετατρέπουν το «βρεφικό» σε «παιδικό» δωμάτιο! Μην το παρακάνετε όμως. Μια ταπετσαρία στον κεντρικό τοίχο του δωματίου αρκεί για να τον αναδείξει. Όσο για τα σχέδια, πλέον οι επιλογές σας είναι πολλές. Μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε σχέδιο θέλετε στο διαδίκτυο, να μετρήσετε τις διαστάσεις του τοίχου που θα τοποθετηθεί και να στείλετε σε ειδικές εταιρίες που αναλαμβάνουν εκτύπωση ταπετσαρίας να σας την ετοιμάσουν. Προσοχή στην τοποθέτηση. Βρείτε κάποιον έμπειρο για να μην σας την βάλει λάθος και διαλέξτε χαρτί που θα μπορείτε να το καθαρίσετε άφοβα χωρίς να χαλάσετε το σχέδιο!

Τέλος η πιο εύκολη και οικονομική λύση είναι τα αυτοκόλλητα και τα κάδρα. Διαλέξτε πρώτα οικολογικά και κατάλληλα ,για βρεφικό δωμάτιο, χρώματα που θέλετε να βάψετε τους τοίχους σας! Βάψτε τους και έπειτα διαλέξτε αυτοκόλλητα. Τα καλύτερα αυτοκόλλητα είναι τα πλαστικοποιημένα που είναι πιο ανθεκτικά από τα χάρτινα. Θα είναι πιο όμορφα οπτικά και θα δείχνουν σαν «ζωγραφισμένα»! Όσον αφορά τα κάδρα, διαλέξτε διάφορα του ίδιου χρώματος αλλά διαφορετικού σχήματος. Άλλα να είναι τετράγωνα, άλλα οβάλ και άλλα πολύγωνα. Άντι για φωτογραφίες προτιμήστε κομμάτια από υφάσματα πολύχρωμα ή διάφορων σχεδίων!

Πηγή: mothersblog.gr