Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Zelmyra & Herbert Fisher: Το ζευγάρι με τον μακροβιότερο γάμο στον κόσμο

Η Ζelmyra και ο Herbert από τη Βόρεια Καρολίνα παντρεύτηκαν στις 13 Μαΐου του 1924. Έμειναν παντρεμένοι για σχεδόν εννέα δεκαετίες, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος το 2011, όταν ο Heber πέθανε σε ηλικία 105 ετών.

Δύο χρόνια αργότερα, η Zelmyra «έφυγε» ήρεμη στον ύπνο της και πήγε να συναντήσει τον αγαπημένο της, τον άνδρα με τον οποίο μοιράστηκε όλη της τη ζωή και απέκτησε πέντε παιδιά.

To 2008, το ζευγάρι κέρδισε επάξια μία θέση στο βιβλίο Γκίνες για τον μακροβιότερο γάμο στον κόσμο και τότε οι φωτογραφίες και η ιστορία τους είχαν κάνει το γύρο των media.

Η Zelmyra, σε κοινή τους συνέντευξη, είχε αποκαλύψει ότι με τον σύζυγό της μεγάλωσαν μαζί και ήταν φίλοι πριν παντρευτούν. Ο Herbert, στα μάτια της, ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο μπορούσε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία, να μοιραστεί τα πάντα, ένας σύζυγος υποδειγματικός, εργατικός που θα έκανε τα πάντα για την οικογένειά του.

Το ζευγάρι έζησε όλα τα δύσκολα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, της Μεγάλης Ύφεσης, του πολέμου του Βιετνάμ και της Κορέας. Όλα όμως τα έζησαν μαζί. Ο ένας δίπλα στον άλλον και μαζί δημιούργησαν μία υπέροχη οικογένεια με πέντε παιδιά, δέκα εγγόνια και εννέα δισέγγονα.

Κάθε μέρα η σχέση τους γινόταν πιο δυνατή, πιο σταθερή. Το μυστικό όπως είχαν πει σε συνέντευξή τους, ήταν ο σεβασμός, η αλληλοϋποστήριξη και η επικοινωνία. Δεν θα άλλαζαν τίποτα στα 86 αυτά χρόνια γάμου τους, καθώς και οι δύο καθημερινά προσπαθούσαν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για την οικογένειά τους.

Το μεγαλύτερο διάστημα που έμειναν χωριστά ήταν δύο μήνες, όταν η Zelmyra είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με το πέμπτο παιδί τους και αυτές ήταν για τον Ηerbert οι πιο δύσκολες εβδομάδες της ζωής του.

Ο Herbert πέθανε το 2011 σε ηλικία 105 ετών και δύο χρόνια αργότερα «έφυγε» από τη ζωή και η αγαπημένη του. 

makrovioteros gamos 3

Πηγή: epicdash.com / afroculture.net – πηγή φωτογραφιών: mymodernmet.com


Πηγή