Τετάρτη , 13 Νοέμβριος 2019

Κέικ μήλου με γλάσο

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού μήλα ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη

  • 1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • Μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε με λίγο βούτυρο ένα ταψί και εν συνεχεία αλευρώστε το.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγερική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και αφήστε στην άκρη.
  3. Σε άλλο μπολ τοποθετείστε τη μαργαρίνη, την ζάχαρη (κρυσταλλική και καστανή) και ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Χτυπάτε ένα ένα τα αυγά και προσθέτετε τη βανίλια.
  5. Στο μείγμα με το αλεύρι προσθέτετε τα αυγά, εναλλάξ με το γάλα, και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε και τα κομμένα μήλα και ανακατεύετε.
  6. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη

  1. Σε ένα μπολ ρίξτε τη μαργαρίνη, την άχνη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  2. Προσθέστε το γάλα εβαπορέ (ένα ένα κουταλάκι τη φορά) έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή υφή.
  3. Καλύψτε το κέικ με το γλάσο, αφού βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει.

Source link