Τρίτη , 10 Δεκέμβριος 2019

Κέικ με μαύρη σοκολάτα και κρέμα πορτοκάλι

Υλικά

  • 225 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
  • 6 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 6 κρόκους αυγού
  • 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 6 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα πορτοκαλιού

  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 2  κ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τοποθετείστε στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσουν, για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
  3. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Προσθέστε τους κρόκους αυγού και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια αυγού μέχρι να γίνουν ολόλευκα και αφράτα. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε σε δυνατή ένταση.
  6. Προσθέστε σιγά σιγά τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 45- 50 λεπτά και αφήστε να κρυώσει.

Για την κρέμα πορτοκαλιού

  1. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα πορτοκαλιού και την ζάχαρη στο μίξερ.
  2. Μόλις κρυώσει το κέικ, σερβίρετε με γαρνίρισμα από την κρέμα πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού.

Source link