Πέμπτη , 16 Ιούλιος 2020

Κλαφουτί με μήλα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 2 άτομα

  • βούτυρο όσο θέλετε
  • 5 μήλα καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα καθαρισμένα μήλα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, αλάτι, τα καρύδια, τη βανίλια τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
  3. Ρίχνουμε τον χυλό πάνω απ’ τα φρούτα και ανακινούμε λίγο. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
  4. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα πέσει τότε είναι έτοιμο να την κόψετε.

Source link