Τρίτη , 10 Δεκέμβριος 2019

Μάφινς με κολοκύθα και τζίντζερ

Υλικά (για 24 μάφινς)

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. γλυκιά σάλτσα καραμέλας
  • 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. σ. τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κ. γλ. αρωματικό πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού σιρόπι τζίντζερ
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 450 γρ. πουρέ κολοκύθας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώστε τη φόρμα για τα μάφινς.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σάλτσα καραμέλας, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τριμμένο τζίντζερ, το αρωματικό πιπέρι, το γαρύφαλλο και το σιρόπι τζίντζερ και αφήστε στην άκρη.
  3. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια και τον πουρέ κολοκύθας.
  4. Προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
  5. Τοποθετείστε το μείγμα στις φόρμες για τα μάφινς.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Αφήστε τα μάφινς να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε από τις φόρμες.

Source link