Κυριακή , 25 Οκτώβριος 2020

Μάφιν με κολοκύθα και κράνμπερι – Newsbeast


Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 1/2 κ. γλ. λευκό ξύδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 κ. γλ. τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και ετοιμάστε 12 χάρτινες θήκες για μάφιν.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το γάλα με το ξύδι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι ολικής, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη βρώμη, τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατέψτε.
  4. Χτυπήστε ελαφρά τον πουρέ κολοκύθας με την μαύρη και την λευκή ζάχαρη, το λάδι και το αβγό σε ένα ξεχωριστό μπολ.
  5. Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα σας.
  6. Ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο της κολοκύθας και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Προσθέστε τα κράνμπερι και με την βοήθεια ενός κουταλιού ρίξτε την απαραίτητη ποσότητα σε κάθε θήκη μάφιν.
  8. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Source link