Σάββατο , 7 Δεκέμβριος 2019

Μπισκότα Anzac

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. νιφάδες βρόμης
  • ½ φλ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, διαλυμένη σε ½ φλ. χλιαρό νερό
  • 1 φλ. τριμμένη καρύδα
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή ή απλή λευκή
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε στο μίγμα τη διαλυμένη στο νερό σόδα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι, τις νιφάδες βρόμης, την καρύδα και τη ζάχαρη.
  4. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε το μίγμα με το βούτυρο, το μέλι και τη σόδα.
  5. Ανακατεύετε μέχρι να ετοιμάσετε μια ζύμη η οποία δεν θα γίνει εντελώς λεία. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 15-20΄, ώστε να σφίξει λίγο.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόχαρτο.
  7. Μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε μικρές ποσότητες από το μίγμα και με ένα δεύτερο κουταλάκι «σπρώχετε» το μίγμα πάνω στο λαδόχαρτο, αφήνοντας τουλάχιστον 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  8. Τα ψήνετε για 10΄ ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  9. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω στο λαδόχαρτο και μετά τα μαζεύετε και τα βάζετε σε δοχείο που κλείνει καλά. Διατηρούνται για πολλές εβδομάδες.

Source link