Πέμπτη , 15 Μάιος 2025

Παγωτό φράουλα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ φλ. τσαγιού (100 ml) κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης
  • 1 ½ φλ. τσαγιού μέτριες φρέσκες ώριμες φράουλες
  • 3 κ. σ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις φράουλες, τις στραγγίζετε καλά και τις στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε σε μπολ και τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
  2. Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέτετε τη ζάχαρη (και το εκχύλισμα βανίλιας, αν το χρησιμοποιήσετε) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί.
  4. Προσθέτετε τις πολτοποιημένες φράουλες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για περίπου 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

Source link

Ελέγξτε επίσης

Η Αντζελα Γκερέκου έγραψε βιβλίο με συνταγές της γιαγιάς της -Κερκυραϊκή παστιτσάδα, σοφρίτο, γλυκό κουμ κουάτ

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στις γνώριμες γεύσεις της ζωής μου, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, …

Daily-News.GR