Αρχική Μαγειρική Πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης

Πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης

5


.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 2 φρατζολάκια

  • 600 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης σταρένιο
  • 1,5 κ. γ. ξηρή μαγιά
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. λάδι
  • χλιαρό νερό περίπου 400 ml ή όσο πάρει

Για τη γέμιση

  • 1 κ. γ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ. γ. ηλιόσπορος
  • 1 κ. γ. παπαρουνόσπορος
  • 1 κ. γ. σουσάμι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(«dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad»); })

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και το μέλι.
  3. Προσθέτετε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνετε συνέχεια μέχρι να γίνει μια ελαστική και λεία ζύμη.
  4. Έπειτα προσθέτετε το λάδι και τα σπόρια και ζυμώνετε ξανά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν μέσα στο ζυμάρι.
  5. Στη συνέχεια σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  6. Στη συνέχεια, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια πλάθετε 2 φρατζολάκια με τα χέρια μήκους 25 εκ. και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα.
  7. Τα αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους σκεπασμένα με πετσέτα.
  8. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο με αλεύρι την επιφάνεια της λαδόκολλας.
  9. Πριν ψήσετε, αλείφετε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο νερό και πασπαλίζετε με σπόρους.
  10. Ψήνετε τα ψωμιά για 40 – 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα τοποθετείτε πάνω σε μία σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.



Source link