Τρίτη , 28 Ιούνιος 2022

Πώς να φτιάξετε σπιτικό λιμοντσέλο – Newsbeast


Υλικά

 •     10 λεμόνια ακέρωτα
 •     750 ml. τσίπουρο ή βότκα
 •     50 γραμ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

 •     350 γραμ. ζάχαρη
 •     300 ml. νερό
 •     χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

 1.     Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζετε να στεγνώσουν.
 2.     Με τον αποφλοιωτή ή μ᾿ ένα κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζετε μόνο τις εξωτερικές κίτρινες φλούδες, προσέχοντας να μην υπάρχει κανένα ίχνος από το άσπρο μέρος τους, γιατί θα πικρίζει το λικέρ.
 3.     Βάζετε τις φλούδες σε γυάλινο βάζο, που κλείνει αεροστεγώς, τις περιχύνετε με τα 50 γραμ. ζάχαρη, απογεμίζετε το βάζο με το τσίπουρο και το σφραγίζετε
 4.     Ανακινείτε λίγο το βάζο και το αφήνετε για 15 – 20 μέρες, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
 5.     Τις πρώτες μέρες, το κουνάτε ελαφρά καθημερινά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, κι έπειτα μία – δυο φορές την εβδομάδα.
 6.     Βάζετε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, την ζάχαρη με το νερό και τα βράζετε για 3′ – 4′ λεπτά, από την ώρα που θα πάρει βράση.
 7.     Ένα λεπτό πριν το τέλος, ρίχνετε τον χυμό του λεμονιού. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
 8.     Σουρώνετε το ποτό μαζί με τις φλούδες, σε σουρωτήρι που έχετε τοποθετήσει ένα διπλωμένο τουλπάνι (λεπτό ύφασμα) και έπειτα με το τουλπάνι τις σφίγγετε για να πάρετε όσο πιο πολλά αρώματα γίνεται.
 9.     Βάζετε ξανά στο βάζο το ποτό, προσθέτετε το κρύο σιρόπι, κλείνετε το βάζο και το αφήνετε σε σκιερό μέρος για άλλες 4 – 5 μέρες, ανακινώντας το τρεις – τέσσερις φορές.
 10.     Έπειτα το σουρώνετε πάλι, τουλάχιστον δύο φορές, χρησιμοποιώντας βαμβάκι ή φίλτρο του καφέ, για να είστε σίγουροι ότι έχουν απομακρυνθεί όλα τα υπολείμματα και το λικέρ μας έχει γίνει διαυγές.
 11.     Το απολαμβάνετε σκέτο ή με πάγο.

Source link