Παρασκευή , 27 Νοέμβριος 2020

Σάντουιτς με μοσχαρίσιο κρέας και λιωμένο τυρί – Newsbeast


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκονη
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη μαντζουράνα
  • 3 κ. σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 85 γρ. ελβετικό τυρί σε λεπτές φέτες
  • 4 ψωμάκια ατομικού σάντουιτς κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε καλά το αλάτι με το πιπέρι, την πάπρικα, το τσίλι, την σκόνη κρεμμυδιού, την σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, την μαντζουράνα και το βασιλικό.
  3. Πασπαλίστε το κρέας με το μείγμα μπαχαρικών.
  4. Ζεστάνετε την μισή ποσότητα λαδιού σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  5. Σοτάρετε το κρέας κατά βούληση (αναλόγως πόσο ψημένο σας αρέσει το μοσχάρι) και αφαιρέστε από το τηγάνι.
  6. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά.
  7. Προθερμάνετε τον φούρνο και χωρίστε το κρέας σε τέσσερις μερίδες.
  8. Τοποθετήστε την κάθε ποσόσητα κρέατος στο μισό από τα ψωμάκια και από πάνω βάλτε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το τυρί.
  9. Βάλτε τα ψωμάκια σε μια λαδόκολλα, τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  10. Καλύψτε με το υπόλοιπο μισό από τα ψωμάκια και σερβίρετε.

Source link