Παρασκευή , 30 Οκτώβριος 2020

Σαλάτα ψητών λαχανικών με σπιτικό dressing – Newsbeast


Υλικά για 6 άτομα

Για τη σαλάτα

  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μελιτζάνες
  • 1 φινόκιο
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια Πλευρώτους

Για το dressing της σαλάτας

  • ½ ματσάκι βασιλικό
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

  1. Αρχικά, βάζετε όλες τις πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνετε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους
  2. Κατόπιν, τις μεταφέρετε σε σαλατιέρα και τις αφήνετε να κρυώσουν για 10 με 15 λεπτά. Μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους
  3. Κόβετε τα κολοκυθάκια και το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τα βάζετε στη σχάρα να ψηθούν και αυτά για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά
  4. Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ψήνετε και αυτές και για 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά
  5. Τα μανιτάρια χρειάζεται να τα ψήσετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
  6. Κόβετε τις πιπεριές σε μακριές λωρίδες, βάζετε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και τα αλατίζετε.

Για το dressing της σαλάτας

  1. Λιώνετε στο μούλτι τον βασιλικό, τις 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  2. Περιχύνετε τα λαχανικά με το dressing και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Source link