Τετάρτη , 13 Νοέμβριος 2019

Σπιτικά μπισκότα με μπανάνα και σοκολάτα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 μπανάνες πουρέ
  • 1 αυγό
  • 3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε μαζί σε ένα μπολ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και τις μπανάνες.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε μαζί τα στερεά υλικά. Κατόπιν,  τα προσθέτετε σιγά- σιγά στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ανακατεύετε τα κομματάκια σοκολάτας. Με ένα μεγάλο κουτάλι κάνετε μπάλες το μείγμα και τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  4. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  5. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο τα μπισκότα θα είναι μαλακά όπως το κέικ.
  6. Αφήνετε να κρυώσουν για 30 λεπτά και σερβίρετε.

Source link