Τετάρτη , 13 Νοέμβριος 2019

Σπιτικές κρέπες σοκολάτα με μπισκότο

Υλικά για 2-4 άτομα

    • Για τη ζύμη
    • 1 σφηνάκι κονιάκ
    • 2 βανίλιες
    • 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
    • 4 φλιτζάνια αλεύρι
    • 3 φλιτζάνια γάλα

Για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη ή μερέντα ή Θρυμματισμένα μπισκότα
  • 150 γραμμάρια τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  1. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα απαλό μείγμα.
  2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ., το αλείφετε με βούτυρο και ρίχνετε κουταλιές απ’ το μείγμα να απλωθεί στον πάτο.
  3. Ψήνετε να ροδίσει και τη γυρνάτε με σπάτουλα και από την άλλη πλευρά.

Για τη γέμιση

  1. Σε μπέν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την κρατάτε μέχρι να φτιάξετε τις κρέπες.
  2. Μόλις είναι έτοιμες όλες, τις αλείφετε με μια ελαφριά στρώση από τυρί κρέμα και από πάνω με αρκετή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη.
  3. Τρίβετε τέλος δυο μπισκότα, τυλίγετε την κρέπα και σερβίρετε.

Source link