Παρασκευή , 18 Σεπτέμβριος 2020

Το μυστικό για το τραγανότερο μπέικον του κόσμου

Η σεφ και γνωστή food blogger Anjali Prasertong έχει ένα μυστικό να μοιραστεί με όλους εμάς για «το ωραιότερο μπέικον που φάγατε ποτέ», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Όταν άκουσα ότι το να προσθέσεις λίγο νερό στο τηγάνι με το μπέικον θα το απέτρεπε από το να βγάλει όλο το λίπος, ένιωσα υποχρεωμένη να το δοκιμάσω. Και όχι μόνο επιβεβαιώνω πως αυτή η μικρή συμβουλή είναι ιδανική για να κρατάς καθαρή την ποδιά σου, αλλά ανακάλυψα επίσης πως είναι και το μεγάλο κλειδί για καλύτερο μπέικον».

Η Prasertong μας λέει ότι είδε ένα βίντεο της America’s Test Kitchen που πρότεινε ακόμα περισσότερο νερό στο τηγάνι, τόσο ώστε να καλυφθούν οι φέτες του μπέικον.

Το νερό που σιγοβράζει κρατά μέσα το λίπος στο μπέικον, λέει πάντα η Prasertong, κι έτσι μέχρι να εξατμιστεί πλήρως το νερό, το μπέικον έχει αρχίσει να γίνεται τραγανό.
«Δοκίμασα τη μέθοδο αρκετές φορές με διαφορετικές ποσότητες νερού και βρήκα πως το America’s Test Kitchen είχε δίκιο».

Μας λέει πάντως πως δεν χρειάζεται να καλύψουμε όλο το μπέικον με νερό, καθώς αυτό κάνει το τηγάνισμα να κρατά περισσότερο.

«Μόλις βάλεις το μπέικον στο τηγάνι, πρόσθεσε απλώς αρκετό νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και μαγείρεψε σε μεσαία-δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Μετά μείωσε τη φωτιά στο μέτριο και τηγάνισε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί»…


Source link