Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αλμυρά μάφινς με τυριά και σπανάκι

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 240 γρ. γάλα
  • 70 γρ. λάδι
  • 120 γρ. τυρί τσένταρ (τριμμένο)
  • 85 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 140 γρ. σπανάκι, κομμένο σε μέτριο μέγεθος
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 3 αυγά
  • 450 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 225 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • αλάτι (μια πρέζα)
  • 1 φλυτζάνι σουσάμι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα τυριά, εκτός από το κατσικίσιο, το σπανάκι, το γάλα, το λάδι, τα αυγά και τη πιπεριά.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύετε απαλά.
  3. Γεμίζετε τις φόρμες των muffins με το μισό μείγμα, μοιράζετε το κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια σε κάθε φόρμα και σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα.
  4. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε τα muffins στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Source link