Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Αυτή είναι η συνταγή για τα περίφημα scones της βασίλισσας Ελισάβετ -Την αποκάλυψε ο σεφ της, εξαιρετικά απλή | GASTRONOMIE

Τη συνταγή για τα περίφημα scones της βασίλισσας Ελισάβετ, μοιράστηκε ο σεφ της.

Η συνταγή για τα scones, τα βρετανικά μπισκότα που συνοδύεουν υπέροχα το τσάι, αναρτήθηκε στο επίσημο Instagram της βασιλικής οικογένειας. Πρόκειται για τα scones που σερβίρονται στα πάρτι της βασίλισσας, κανένα από τα οποία δεν θα γίνει φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μια πραγματικά πανεύκολη συνταγή την οποία θα μπορούσατε να συνοδεύσετε με μια σπιτική μαρμελάδα και μια ωραία κρέμα.

Υλικά συνταγής για τα scones της βασίλισσας Ελισάβετ

  • 500γρ. Αλεύρι
  • 28g Baking Powder
  • 94 γρ. Βούτυρο
  • 86g ζάχαρη
  •  2 ολόκληρα αυγά
  • 140ml Butter Milk (το φτιάχνετε απλά: παίρνετε 3/4 φιλιτζανιού γάλα και προσθέτετε μια κουταλιά σούπας λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού και το ανακατεύετε καλά)
  • 100γρ. Σουλτανίνες (Καλύψτε τις σε ζεστό νερό και αφήστε τις να μουλιάσουν για 30 λεπτά)

Εκτέλεση συνταγής για τα scones της βασίλισσας Ελισάβετ

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας ανακατεύοντας το αλεύρι, τη Baking Powder, το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη
  • Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και το βουτυρόγαλα
  • Προσθέστε το μείγμα στη ζύμη
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε τη ζύμη, έως ότου γίνει λεία.
  • (Προαιρετικό βήμα) Προσθέστε τις σουλτάνες και ανακατέψτε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
  • Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη σε ένα παχύ φύλλο και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2,5 εκατοστών και με ένα ποτήρι ή μια μικρή κούπα ή αν έχετε φορμάκι κόψτε σε μπισκότα.
  • Αφήστε τα scones να ξεκουραστούν για άλλα 20 λεπτά
  • Αλείψτε τα με λίγο αυγό
  • Ψήστε τα στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  • Γαρνίρετε με μαρμελάδα ή κρέμα της αρεσκείας σας πριν τα σερβίρετε.

View this post on Instagram

Every year at Garden Parties across The Royal Residences, over 27,000 cups of ☕️, 20,000 🥪 and 20,000 slices of 🍰 are consumed! The Royal Pastry Chefs are happy to share their recipe for fruit scones, which traditionally would be served at Buckingham Palace every summer. Remember to tag us in your #royalbakes creations! 𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝘀: -500g Plain Flour -28g Baking Powder -94g Butter -86g Sugar -2 Whole Eggs -140ml Butter Milk -100g Sultanas – a type of raisin (Cover in hot water and leave to soak for 30 minutes) 𝗠𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱: -Preheat oven to 180 C -Mix the flour, baking powder, butter and sugar together in a bowl, until a crumb is formed -In a separate bowl, whisk the eggs and buttermilk together -Add the liquid to the crumb mixture -Continue to mix the dough, until it is smooth -(Optional) Add the sultanas, and mix until evenly distributed 1Remove the dough from the bowl, flatten the dough and cover -Leave to rest for approximately 30 minutes -Roll out the dough to a thickness of 2.5 cm and cut to desired shape -Rest the scones for another 20 minutes -Gently egg was the top of the scones -Bake in the oven for 10-12 minutes until golden brown -Cool before serving with jam and clotted cream Enjoy!

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on




Πηγή