Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Επιδόρπιο με φράουλα, ροζέ κρασί και σοκολάτα Belcolade Ecuador 71%

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Η γιορτή των ερωτευμένων αποτελεί γιορτή των αισθήσεων. Ένα υπέροχο γλυκό την ξεχωριστή αυτή μέρα, με πρώτη ύλη την αυθεντική Βέλγικη σοκολάτα Belcolade είναι ό,τι πρέπει για να απογειώσει την ατμόσφαιρα.

Ο ambassador chef της σοκολάτας Belcolade Δημήτρης Φυσαράκης μοιράζεται μαζί μας μια ξεχωριστή συνταγή για ένα γλυκό παιχνίδι αποπλάνησης.

Υλικά

Για τη μους σοκολάτα

  • 250 γρ. γάλα 3,5%
  • 5 γρ. ζελατίνη
  • 300 γρ. σοκολάτα Belcolade Ecuador 71%
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% ελαφρώς χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Για την κρέμα φράουλα

  • 500 γρ. φράουλες
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 κρόκοι
  • 40 γρ. κορν φλάουρ

Για το ζελέ κρασί

  • 250 γρ. κρασί ροζέ ημίξηρο
  • 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 γρ. ζελατίνη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

Για τη μους σοκολάτα

  1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό για 10 λεπτά. Βράζουμε το γάλα στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε μέσα.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε τη σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσει για 5 λεπτά.
  3. Ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ και όταν κρυώσει, περίπου στους 35 – 40οC, ρίχνουμε μέσα την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Για την κρέμα φράουλα

  1. Πολτοποιούμε τις φράουλες. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους με γρήγορες κινήσεις να γίνει χυλός.
  2. Ζεσταίνουμε τον πουρέ και ρίχνουμε τον μισό μέσα στον χυλό, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μέσα τον υπόλοιπο πουρέ και βράζουμε.
  3. Τοποθετούμε σε ένα ρηχό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται για να μην κάνει κρούστα μέχρι να κρυώσει.

Για το ζελέ κρασί

  1. Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε το κρασί με την ζάχαρη στους 60oC περίπου, στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ρίχνουμε μέσα στο κρασί ανακατεύοντας απαλά να μην κάνουμε αφρό.
  3. Ρίχνουμε το υγρό σε ρηχό σκεύος και παγώνουμε.

Σύνθεση

  1. Τοποθετούμε τα ποτήρια μέσα σε ένα σκεύος σε διαγώνια θέση και γεμίζουμε μους μέχρι τη μέση και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  2. Αφού παγώσει προσθέτουμε την κρέμα φράουλας με κορνέ στο άλλο μισό τοποθετώντας κομμάτια φράουλας ανάμεσα.
  3. Κόβουμε το ζελέ σε κυβάκια και τοποθετούμε από πάνω και τέλος διακοσμούμε με μια σοκολατένια καρδιά ανάλογα την περίσταση.

 Λίγα λόγια για τον Chef

Belcolade

Ο Δημήτρης Φυσαράκης είναι ambassador chef της σοκολάτας Belcolade. Eίναι pastry chef στα ζαχαροπλαστεία «Κουμάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης και καθηγητής ζαχαροπλαστικής στην σχολή Taste academy. Κάνει training ζαχαροπλαστικής στους επαγγελματίες που θέλουν να βελτιώσουν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους ενώ παράλληλα είναι και τεχνικός σύμβουλος σε ζαχαροπλαστεία.

– Ποιοι είναι οι λόγοι που προτιμάτε την Βελγική σοκολάτα Belcolade;

«Τα πλεονεκτήματα της είναι ότι έχει γευστική ισορροπία, βελούδινη υφή και υψηλή ποιότητα. Η ισορροπημένη γεύση και τα αρώματα που αναδύει βοηθάνε στο να μπορώ να την χρησιμοποιήσω σε ποικιλία εφαρμογών.

Χάρη στις υψηλές προδιαγραφές επεξεργασίας και στα εξελιγμένα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της σοκολάτας Belcolade στα 20 micrο, κάνουν την υφή της εκλεπτυσμένη. H υψηλή ποιότητα της οφείλεται όχι μόνο στα υψηλά στάνταρ παραγωγής, αλλά και τις εκλεκτές πρώτες ύλες, που αυτό σημαίνει προσεκτική επιλογή των πιο γευστικών καρπών κακάο από όλο τον κόσμο.

Σημαντικό επίσης για αυτούς που ξέρουν από σοκολάτα είναι και ο τόπος επεξεργασίας της καθώς και ο τρόπος. Η Belcolade παράγεται αποκλειστικά και μόνο στο Βέλγιο και με τον τρόπο που οι παλιοί Βέλγοι σοκολατοποιοί ακολουθούσαν».


Source link