Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εύκολη συνταγή για γρήγορο, φθινοπωρινό apple crumble | GASTRONOMIE

Το φθινόπωρο έχει πλέον φτάσει και οι γαστρονομικές μας συνήθειες προσαρμόζονται σιγά σιγά σε γλυκά της εποχής. Μια εξαιρετική συνταγή για apple crumble.

Η φιναλίστ του Bake off Greece Λένα Σαμέρκα μοιράζεται με το iefimerida μία υπέροχη συνταγή για γρήγορο και εύκολο Apple Crumble.

Υλικά συνταγής για Apple Crumble

  • 5μήλα πράσινα ή κόκκινα ή και τα δυο
  • 250γρ βούτυρο
  • 200γρ ζάχαρη
  • 250γρ αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1 κουταλάκι φρέσκοτριμμένο ginger

Εκτέλεση συνταγής για Apple Crumple

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο ζάχαρη (από το βούτυρο και την ζάχαρη της συνταγής)
  • Κόβουμε τα μήλα (μαζί με την φλούδα) σε κύβους περίπου 1cm
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, ρίχνουμε τα μήλα το ginger, και ρίχνουμε από πάνω μια κουτάλια της σούπας ζάχαρη (από τα 200γρ) και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα μήλα όση ώρα φτιάχνουμε την ζύμη.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια ρίχνουμε την ζάχαρη την βανίλια το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το αυγό και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι ή με ένα mixer μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια ελαφρυά ζύμη.
  • Ρίχνουμε τα μήλα στο βουτυρωμένο ταψάκι και από πάνω απλώνουμε κομμάτια από την ζύμη που τα έχουμε κόψει με τα χέρια μας.
  • Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.

Καλή επιτυχία
Λένα Σαμέρκα
@elenisamerka




Πηγή