Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνουν τις πιο γευστικές μακαρονάδες

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύουν για εμάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου. Λαχταριστά ζυμαρικά συνδυάζονται αρμονικά με πεντανόστιμες σπιτικές σάλτσες, οι οποίες αναδεικνύουν τα αρώματά τους ακόμη και με λίγες σταγόνες κρασί.

Απολαύστε τρία ιδιαίτερα πιάτα με ζυμαρικά παρασκευασμένα με τα κρασιά Samena-Μοσχάτο, Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο και Μελισσόμαντρα-Grenache.

Πέννες με αρακά και πέστο σπανάκι

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γραμμάρια πέννες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια αρακά βρασμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 120 ml λευκό κρασί Samena

Για το πέστο σπανάκι

  • 200 γραμμάρια baby σπανάκι
  • 350 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 90 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 130 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη σκόνη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Για το πέστο σπανάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το baby σπανάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν τα υλικά την υφή του πέστο.
  2. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
  3. Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  4. Σοτάρετε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με τον αρακά για 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί Samena, προσθέτετε τις πέννες μαζί με το πέστο σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
  5. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Πέννες με κεφτεδάκια και σάλτσα τομάτας

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 16-18 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γραμμάρια πέννες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 150 ml κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο
  • 3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τα κεφτεδάκια

  • 250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • ½ κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεπτή φέτα ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στημένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τον μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ψωμί, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Ζυμώνετε πάρα πολύ καλά τον κιμά και τον τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  3. Αποσύρετε τον κιμά από το ψυγείο πλάθετε πολύ μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  4. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 6 κουταλιές ελαιόλαδο.
  5. Σοτάρετε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
  6. Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με το μέλι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  7. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ώριμες τομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να βράσει 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει.
  8. Όση ώρα βράζει η σάλτσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
  9. Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις τοποθετείτε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα και τα κεφτεδάκια συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
  10. Σερβίρετε τις πέννες σε ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Σπαγγέτι με πράσινη πιπεριά, τοματίνια, σαλάμι αέρος, μουστάρδα και μέλι

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος βρασίματος: 8-9 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 200 γραμμάρια σαλάμι αέρος κομμένο σε λωρίδες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά φρέσκο τυρί κρέμα
  • 180 ml λευκό κρασί Καλλιγάς–Μελισσόμαντρα Ροζέ
  • 20 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζετε για 8-9 λεπτά τα σπαγγέτι και στην συνέχεια τα σουρώνετε.
  2. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις πράσινες πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
  4. Προσθέτετε το σαλάμι αέρος και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  5. Προσθέτετε την μουστάρδα, το μέλι, το φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  6. Σβήνετε με το ροζέ κρασί Καλλιγάς–Μελισσόμαντρα Ροζέ, προσθέτετε τα σπαγγέτι μαζί με τα τοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα σπαγγέτι με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου σας εύχονται καλή απόλαυση!

Για περισσότερες συνταγές του Αλέξανδρου Παπανδρέου: alexandrospapandreou.gr


Source link