Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κέικ λεμονιού με γιαούρτι

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 6 άτομα

  • ½ κουταλάκι σούπας baking powder
  • ½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ κούπα γιαούρτι
  • ξύσμα και χυμό από 5 λεμόνια
  • ζάχαρη άχνη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
  2. Κόβουμε τα λεμόνια, στραγγίζουμε και σουρώνουμε το χυμό τους.
  3. Βάζουμε μέσα στο μίξερ τα αβγά και χτυπάμε καλά.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί κρέμα, στη συνέχεια το γιαούρτι και μετά το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  7. Βάζουμε το τσέρκι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  8. Βγάζουμε το κέικ και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  9. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βάζουμε από πάνω αν θέλουμε ξύσμα από λεμόνι.

Source link