Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Κέικ ρολό με κολοκύθα

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαραη
  • 2/3 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • 1 κ. γλ. τριμμένο τζίντερ
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένα καρύδια
  • Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
  • 225 γρ. κρέμα τυριού
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. γλ. βανίλια

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, αλείψτε και αλευρώστε ένα ταψί διαστάσεων 25×40.
  2. Τοποθετείστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με την ζάχαρη με την βοήθεια του μίξερ για πέντε λεπτά.
  3. Σταδιακά προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και το χυμό λεμονιού.
  4. Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ και προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με την κολοκύθα.
  5. Απλώστε το βούτυρο στο ταψί, ρίξτε το μείγμα και από πάνω τα τριμμένα καρύδια και ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά.
  6. Τοποθετείστε το κέικ σε μία πετσέτα που έχετε «βρέξει» με την ζάχαρη άχνη και τυλίξτε σε ρολό. Αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά.

Για την γέμιση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετείστε την κρέμα τυριού, το βούτυρο, το ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Ξετυλίξτε το κέικ κολοκύθας μόλις κρυώσει, απλώστε τη γέμιση και ξανατυλίξτε.
  3. Τοποθετείτε στο ρολό κέικ κολοκύθας σε μία λαδόκολλα και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.
  4. Τυλίξτε το κέικ σε ένα κομμάτι λαδόκολλας σαν καραμέλα και τοποθετείστε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  5. Σερβίρετε κρύο. Πριν το κόψετε, γαρνίρετε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη.

Source link