Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Κοτόπουλο piccata

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου στήθος ή μπούτι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί
  • 150 ml. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • κάππαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Στο γουδί πολτοποιούμε λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, λίγο ξύσμα λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
  2. Χωρίζουμε το φιλέτο κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 σνίτσελ από κάθε στήθος.
  3. Κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο με το μείγμα που ετοιμάσαμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθούν αρκετά σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα, αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ζωμό, όπου πρέπει να είναι καυτός και το κρασί αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση πριν ξαναβάλουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.
  6. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα, όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο γι΄αυτό μην αφήσετε να σωθεί η σάλτσα.
  7. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες, κουνάμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.
  8. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες.

Source link