Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κριθαρότο με κοτόπουλο και σπαράγγια

Ερχονται τα σπαράγγια της άνοιξης και το μυρωδάτο σπανάκι. Δείτε αυτή τη συνταγή για ελαφρύ κριθαρότο με κοτόπουλο, μοναδικό.

Υλικά

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος, σε κύβους
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλυτζάνι χοντρό κριθαράκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 χούφτες σπανάκι, βιολογικό
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Ρίξτε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε καλά το κοτόπουλο σε κύβους
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο στο τέλος για 1 λεπτό -Βγάλτε το κοτόπουλο στην άκρη
  • Προσθέστε το κριθαράκι και ροδίστε το ελαφρά στο λάδι -Ρίξτε το κρασί, αναμείξτε να πάρει αρώματα παντού
  • Ρίξτε 2 ποτηράκια ζεστό νερό (ζεστό ζωμό κοτόπουλου, αν θέλετε) και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά -Τότε ρίξτε τα σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα
  • 5 λεπτά αργότερα ρίξτε και το σπανάκι καθαρισμένο
  • Μετά από 5 λεπτά προσθέστε το κοτόπουλο, βάλτε ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, απλώστε παντού παρμεζάνα
  • Ετοιμο! Σερβίρετε με άφθονη παρμεζάνα στο τραπέζι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Πηγή