Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Λαδένια: Η συνταγή για την ελληνική πίτσα, μια παραδοσιακή πίτα της Κιμώλου | GASTRONOMIE

Όσοι έχετε πάει στην Κίμωλο δεν μπορεί να μην έχετε δοκιμάσει τη λαδένια, την κατεξοχήν ελληνική πίτσα με ψωμένια ζύμη και ελάχιστα υλικά. Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε τη συνταγή.

Είναι πεντανόστιμη και ελαφριά και φέτος έκανε θραύση αφού η Κίμωλος είχε την τιμητική της το φετινό καλοκαίρι. Μέχρι και η τηλεοπτική Δρόσω από τις «Αγριες Μέλισσες» ή κατά κόσμον Δανάη Μιχαλάκη φωτογραφήθηκε από τον σύντροφό της την ώρα που απολάμβανε τη λαδένια της στην παραλία.

Το πρωί της Τετάρτης λοιπόν ο Πέτρος Συρίγος έδωσε τη συνταγή για τη λαδένια μέσα από το Πρωινό του ΑΝΤ1.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 260 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 150 ml ελαιόλαδο

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της λαδένιας:

Νηστίσιμο, νόστιμο και παραδοσιακό αρτοσκεύασμα με καταγωγή από την Κίμωλο!


Πηγή