Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μάφιν μπανάνα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γ. baking powder
  • 1 κ. γ. σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κ. γ. αλάτι
  • 3 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες
  • 3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 175C.
  2. Αλείψτε μια φόρμα για μάφιν με λίγο λάδι και έπειτα αναμείξτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, αναμείξτε τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το αβγό και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Ρίξτε μέσα σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Μοιράστε το μείγμα με κουταλιές μέσα στις φόρμες για μάφιν.
  5. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα μάφιν για 10 με 15 λεπτά.

Source link