Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μαλακό κέικ πορτοκάλι

Αυτή η συνταγή είναι all time classic. Δεν έχει τίποτα περιττό, το κέηκ είναι όσο υγρό χρειάζεται, προτείνω λίγο μέλι για να αποφύγουμε τη ζάχαρη.

Υλικά

  • 130 γραμμάρια ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια μέλι
  • 2 αυγά
  • 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 7 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 90 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι για ξύσμα και χυμό
  • 100 γραμμάρια φλέηκς σοκολάτα ζαχαροπλαστικής 70% κακάο
  • Για το σιρόπι:
  • 1 πορτοκάλι για χυμό
  • 10 γραμμάρια ζάχαρη
  • Προαιρετικά: Αν σας αρέσει το αλκοόλ προσθέστε μια κουταλιά Cointreau ή Grand Marnier

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς
  • Λιώστε το βούτυρο
  • Σε μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν
  • Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά με αυγοδάρτη -Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το ξύσμα πορτοκάλι
  • Αναμείξτε καλά, χτυπήστε απαλά με τον αυγοδάρτη -Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν
  • Αναμείξτε ώσπου να γίνει ένας χυλός, προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο με τα φλέηκς σοκολάτας
  • Ρίξτε τον χυλό σε φόρμα σιλικόνης και ψήστε για 50 λεπτά
  • Ετοιμάστε το σιρόπι: στίψτε το πορτοκάλι, φιλτράρετε τον χυμό, προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε
  • Μόλις ψηθεί το κέηκ και ενώ είναι ακόμη ζεστό περιχύστε το σιρόπι πορτοκάλι
  • Αφήστε να κρυώσει και ρίξτε ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια αν θέλετε


Πηγή